Geplooide jaloezieën

Met op maat gemaakte plisségordijnen kunt u elk deel van het raam bedekken, terwijl u de stof zowel van onder als van boven beweegt. Plissés passen op alle ramen:

kies de soort

Geplooide jaloezieën

Kenmerken van plisségordijnen

Plissés of plissés zijn een van de modernste en tegelijkertijd origineelste manieren om ramen te bedekken. Wat hen onderscheidt van andere binnenafdekkingen, is de mogelijkheid om het materiaal van de jaloezieën overal in het glas in te stellen - naar boven, naar beneden of in het midden. Bovendien zijn de plooien heel veelzijdig; ze kunnen ook worden geïnstalleerd in ramen met ongebruikelijke vormen, bijv. bogen, in dakramen, in grote raampartijen, inclusief wintertuinen. plisségordijnen op maat

Grote ramen zijn een van de verplichte elementen in moderne architectuur, zowel in openbare utiliteitsgebouwen als in particuliere woningen. Het goed verlichte interieur is ruim en het verblijfscomfort is zeer hoog. Het is echter net zo belangrijk om de ramen te bedekken bij warm weer (ze zijn verantwoordelijk voor de kamerverwarming tot wel 80%), zodat het interieur geen ondraaglijke hitte is en ze verduistert op het moment dat mensen binnen intiem willen zijn. Plooien beschermen kamers effectief tegen de zon en tegen inkijk van buitenaf en zullen ook een smaakvol onderdeel van het interieur zijn.

Raamruimte is een van de belangrijkste elementen van het interieurontwerp. Plisségordijnen passen perfect in het raam, waardoor ze het uiterlijk van het interieur aanvullen en niet domineren. Een uitgebreid aanbod op het gebied van kleuren van materialen en accessoires evenals stofstructuren stelt u in staat om plooien te kiezen voor de inrichting van het interieur. Er hoeft geen cassette gebruikt te worden, ze nemen dus minder ruimte in beslag en hechten zeer goed aan de ramen.

plooien-op-ramen


Kenmerken van plisségordijnen

Plooien hebben veel voordelen met betrekking tot hun uiterlijk, montagemethode en veelzijdigheid van toepassingen.

Dit type rolluiken is zo ontworpen dat het materiaal van de afdekking overal in de ruit terug te vinden is. Het doek wordt tussen twee rails (profiel) geplaatst die langs het raamkozijn omhoog en omlaag kunnen schuiven. Zo kan de afdekking boven op het raam, in het midden (van boven en onder naar beneden geklapt) of naar beneden; hij kan natuurlijk ook over het hele raamoppervlak worden uitgetrokken. Wat bij deze jaloezieën ook de aandacht trekt, is de uitstraling die voortvloeit uit hun naam - het materiaal is gerangschikt in een karakteristieke plooi, zichtbaar zelfs wanneer volledig uitgeschoven. Een innovatieve oplossing en een voordeel van plooien is dat het beslag (profiel) niet alleen verticaal, maar ook horizontaal gemonteerd kan worden. Het horizontaal gemonteerde rolluik werkt op dezelfde manier als bij de standaard installatie, behalve dat het materiaal langs de onder- en bovenkozijnen beweegt.

De veelzijdigheid van plisségordijnen is een ander voordeel dat de moeite waard is om op te letten. De online winkel van Knall verkoopt hoezen, vervaardigd volgens de afmetingen die afzonderlijk zijn opgegeven bij het plaatsen van de bestelling. Hetzelfde geldt voor plooien; op maat gemaakte plooien kunnen worden aangepast aan ramen van verschillende, ook niet-standaard afmetingen, bijv. grote beglazing, wintertuinen. Maar dat is niet alles. Ze kunnen ook in dakramen worden geïnstalleerd. Vooral zolderkamers worden blootgesteld aan overmatige verwarming, omdat niet alleen de ruiten, maar ook het hele dakoppervlak opwarmen. Dakplooien voorkomen effectief overmatig zonlicht en verwarmen zo de zolderkamers.

De montage van dit type hoes is eenvoudig en kan niet-invasief zijn. De non-invasieve plisségordijnen worden met speciale handgrepen aangebracht. Een andere mogelijkheid is om ze op de glaslatten of op het raamkozijn te schroeven. Er is hier geen cassette.

Raam plooien

Extra informatie

Hoe te meten
De maat van plisségordijnen wordt individueel opgegeven bij het plaatsen van een bestelling. Om te voorkomen dat je de verkeerde maat geeft, zie de meetinstructies op het meettabblad.

Hoe kies je een kleur
De kleuren van de rolluiken zijn in de eerste plaats gekozen voor de inrichting van het interieur; hier kunt u zowel de materiaalkleur als de kleur van het beslag kiezen. Ook kun je de plooi aanpassen aan de functies van het interieur - woonkamers zijn lichter van kleur, zodat de kamers verlicht zijn als de stof is afgedekt met een hoes. Op zijn beurt kun je bijvoorbeeld in de slaapkamer een donkerdere kleur gebruiken om de kamer verder te verduisteren.

Hoe te monteren
De montage van plisségordijnen kan zelfstandig worden gedaan. Om te zien hoe je dit doet, ga je naar tabblad montage-instructies.

Hoe schoon te maken
Zelfreiniging van plisségordijnen bestaat uit het regelmatig afvegen van de bovenste en onderste lamellen. Het plooimateriaal is antistatisch, waardoor stofophoping wordt verminderd. Je kunt hem schoonmaken met een stofborstel of (af en toe) licht afnemen met een vochtige doek.