Balkon luifels

Balkonschermen op maat gemaakt

kies de soort

Balkon luifels

Kenmerken van balkonschermen

Een balkonluifel is vergelijkbaar met een terrasluifel, het bestaat uit een structuur van zijarmen die aan een muur of een reling zijn gemonteerd, en een afdekmateriaal, dat we naar behoefte uit elkaar/uit elkaar schuiven. Het verschil is dat het balkon een lagere diepte heeft dan het terras, daarom heeft de balkonluifel een kortere overstek en is deze hellend (meestal onder een hoek van 45°). Bij balkonoverkappingen is dit een veel betere oplossing dan een typische terrasoverkapping. Het verschilt er echter niet van wat betreft de kwaliteit van zowel de accessoires als het materiaal.

De rol van de balkonluifel is om de zon effectief te beschermen en de temperatuur in het appartement te verlagen. Tegelijkertijd verstoort het de esthetiek van het gebouw niet. Het balkon in het appartement heeft meestal een utiliteitsfunctie, het is een plek die het appartement vergroot met extra ruimte. Vooral als het warm is, zijn we er graag. Wanneer het buiten echter ondraaglijk heet is of het licht regent, wordt het onmogelijk. Daarnaast betekent een hoge buitentemperatuur ook een onaangename temperatuur in huis. De luifel beschermt het balkon effectief tegen de zon en het appartement tegen opwarming. Balkonschermen op maat

Kenmerken van balkonluifels

De geschiedenis van de buitenste merken gaat terug tot het oude Rome; in die tijd werden ze gebruikt om de tribunes van het Colosseum tegen de zon te beschermen. Tegenwoordig vervullen ze dezelfde functie; aan de buitenzijde gemonteerd zijn in de eerste plaats bedoeld om verkoeling te bieden tijdens hete zomers.

Het grote voordeel van balkonschermen is natuurlijk de zonwering. Het uitgestrooide materiaal wordt onder een hoek geplaatst, waardoor het het hele balkon bedekt, ongeacht de stand van de zon. Op deze manier wordt het appartement vergroot met een ruimte buiten, waar u ook tussen de middag comfortabel kunt uitrusten. De zomer is de tijd waarin we graag buiten zijn, maar bij warm weer wordt het vermoeiend en zelfs gevaarlijk als de temperaturen erg hoog zijn. Bovendien is het bij warm weer moeilijk om uit te rusten, zelfs thuis. 80% van de warmte dringt via de ruiten het interieur binnen. Externe schermen zijn effectief in het beschermen tegen hitte omdat ze voorkomen dat zonlicht in contact komt met het glas. Op deze manier zal de balkonzonwering het appartement effectief koelen, wat vooral belangrijk is als de ramen op het zuiden gericht zijn.

Een ander voordeel van balkonschermen is de gunstige prijs. Door de klimaatverandering kiezen steeds meer mensen voor dit type oplossing, waardoor ze een effectieve en duurzame bescherming krijgen tegen een redelijke prijs. Bovendien wil en kan niet iedereen airco's gebruiken. Als ze in één kamer zijn opgesteld, kunnen ze de temperatuur in het appartement ongelijk verdelen - in de ene kamer is het koel en in de andere - heet. Dan is het niet moeilijk om verkouden te worden. Airconditioning betekent ook extra energiekosten. De balkonluifel is hier een goed compromis; we beschermen het appartement tegen hitte, maar zonder extra vaste lasten te genereren.

Bij het kopen van balkonschermen is ook hun weerstand tegen weersomstandigheden en vuil belangrijk. De solide structuur die het materiaal ondersteunt, is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium, dat duurzaam en van hoge kwaliteit is. Het materiaal is bedekt met een impregnering die verslechtering door factoren als zon of regen voorkomt. De luifel behoudt lang zijn esthetische kwaliteiten.

Het materiaal van de balkonluifels is voorzien van een speciale impregnering die voorkomt dat vuil en stof op het doek gaan zitten als de zonwering open staat. Het kleurenpalet omvat gladde materialen en bedekt met strepen in diverse kleuren, kenmerkend voor voortenten. Zo kan het product eenvoudig worden aangepast aan het karakter van het gebouw en de kleur van de gevel. Aan het einde van de luifel zit een decoratieve ruche.

Extra informatie

Hoe te meten
Voordat u een balkonluifel bestelt, kunt u zelf de maat opmeten, de bijbehorende instructies vindt u op het tabblad Meten. Een bestelde luifel is een garantie voor een effectieve bescherming van de gehele balkonruimte.

Hoe kies je een kleur
De kleuren van balkonschermen zijn effen kleuren of stoffen versierd met strepen, die duidelijk geassocieerd worden met balkons in steden in het zuiden van Europa. Het geheel dient aangepast te worden aan de kleur van de gevel, zodat er een esthetisch geheel mee ontstaat.

Hoe te monteren
De montage van de balkonluifel kan zelfstandig worden gedaan. De instructies hiervoor vindt u op het tabblad montage-instructies. Als iemand echter geen vertrouwen heeft in dergelijke werken, is het het beste om de installatie van de luifel toe te vertrouwen aan specialisten.

Hoe schoon te maken
Om ervoor te zorgen dat de balkonluifel zijn esthetische uitstraling behoudt, kan het vuil regelmatig worden verwijderd met een borstel aan een lange stok. U kunt de stof ook af en toe uit elkaar halen en nat reinigen met een vochtige spons. Het materiaal moet worden uitgevouwen om volledig te drogen.