Gordijnen

De online winkel van knall biedt twee gordijnsystemen: voor buisvormige gordijnroedes en microflexgordijnen.

kies de soort

Gordijn op ringen

Buisvormige gordijnroeden zijn de meest klassieke manier om decoratieve gordijnen op te hangen. Ze worden boven het raam geplaatst. Ze worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit en een minimalistisch design. Ze ondersteunen de stof van de gordijnen en gaan er tegelijkertijd dankzij de klassieke kleuren in op. Het is normaal dat gordijnen dagelijks vaak kunnen schuiven en schuiven; daarom moet u de lengte meten wanneer u ze koopt. Optimaal zouden ze ongeveer 1,5 cm boven de vloer moeten eindigen.

Koop nu

Microflex gordijn

Microflex is een innovatieve manier om gordijnen te rangschikken, ze hebben permanent ingenaaide kleine plastic haakjes, die ervoor zorgen dat het materiaal altijd op gelijke afstanden wordt geplooid. Omdat het in het dagelijks gebruik normaal is dat gordijnen vaak kunnen worden verplaatst en verplaatst, moet u bij aankoop de lengte dienovereenkomstig meten. Optimaal moeten ze ongeveer 1,5 cm boven de vloer eindigen.

Koop nu

Gordijnen

Siergordijnen zijn de meest traditionele manier om raamruimtes te bedekken. Moderne gordijnen combineren de functies van gordijnen - lichte en transparante materialen met de functie van gordijnen - verduisteringsgordijnen van dikker en zwaarder materiaal. De stoffen die voor het naaien worden gebruikt, zijn natuurlijk. Bij interieurprojecten komen gordijnen steeds vaker voor. Ze werken heel goed in een grote ruimte met ramen die het hele oppervlak van de muur beslaan. Als het gordijn echter in een kleinere kamer moet verschijnen, is het de moeite waard om een lichter en helder materiaal te kiezen, zodat het geheel het interieur niet visueel verkleint. Dit product past, in tegenstelling tot rolgordijnen of jaloezieën, niet in het raamkozijn. Terwijl het het raam omgeeft, neemt het ook ruimte eromheen in beslag, dus in kleinere kamers is het de moeite waard om te focussen op een lichte kleur en gladde, lichte stof. Met gordijnen op maat kunt u ze aanpassen aan elke maat van het raam, bovendien kiest u bij de bestelling ook de kleur en het soort materiaal. Zo wordt het geheel niet alleen afgestemd op de grootte van de ruimte en het raam (ook bij afwijkende afmetingen), maar ook op de gehele interieurstyling. Het bedrag van de bestelling verschijnt, afhankelijk van de parameters, in de linkerhoek onderaan de pagina. Goedkope kant-en-klare gordijnen daarentegen zijn een ideaal product voor mensen wiens ramen thuis een standaardmaat hebben en geen aparte maten nodig hebben. Moderne gordijnen vormen een goede aanvulling op de styling van interieurs die zijn ontworpen in minimalistische stijlen, waarin ontwerpers graag natuurlijke stoffen gebruiken. Momenteel kunnen de systemen worden uitgerust met elektrische besturing en zijn kant-en-klare bevestigingsmethoden van het materiaal de standaardoplossing.

De divisie omvat twee productgroepen:

  • Gordijnen voor buisvormige gordijnroedes op doorvoertules (ringen)
  • Mikroflex gordijnen op rails

De indeling betreft de wijze van bevestigen van de stof.

Gordijnen voor buisvormige gordijnroedes op doorvoertules

is een klassieke manier om decoratieve gordijnen op te hangen. In de stof zijn speciale ringen (ringetjes) genaaid, waarvan de kleur bij de bestelling kan worden gekozen. De gordijnen aan de ogen zijn in decoratieve plooien gerangschikt omdat de ringen op regelmatige afstanden zijn gerangschikt. Deze methode om de stof te bevestigen werkt met gordijnen van verschillende maten en met verschillende soorten stof (zelfs de meer delicate). De ringen schuiven lichtjes over de gordijnroede, je hoeft er geen kracht in te steken en aan de stof te trekken. Na het spreiden of glijden volstaat het om je hand voorzichtig over de stof te bewegen om de plooien mooi te ordenen.

Zaslony Mikroflex op maat

(of haakgordijnen) hebben kleine haken die permanent zijn ingenaaid om de stof gelijkmatig vast te houden; hier kun je verschillende manieren van vastzetten kiezen. Met deze oplossing kunt u het materiaal gelijkmatig rangschikken, ongeacht hoe vaak de gordijnen worden geopend en gesloten. Flexgordijnen op haken zijn daarom een ideaal product, bijvoorbeeld bij terrasdeuren, die in de zomer vaak gebruikt worden. De stof beweegt door de wind (als we de deur niet volledig willen onthullen en het interieur niet willen verwarmen) of wordt vaak weggeschoven - de gordijnen aan haken blijven de hele tijd perfect gerangschikt. Een innovatieve oplossing zijn gordijnen met een elektrische aandrijving. Elektrische gordijnen zijn in de eerste plaats een grote vereenvoudiging bij het sluiten en verplaatsen, wat vooral belangrijk is bij grote maten decoratieve gordijnen. Het is ook vermeldenswaard dat de elektrische gordijnroede in een boog kan lopen. Bij deze oplossing wordt het doek van het gordijn op gelijke afstanden op de plafondrail vastgepind en is het gehele systeem voorzien van de zogenaamde soft start en stop, waardoor het lelijk slingeren van het doek bij het stoppen van de aandrijving wordt voorkomen. Gordijnen op rails zijn ook erg esthetisch en elegant - de gordijnroede is verborgen en de motor is klein. Decoratieve gordijnen zijn perfect voor alle kamers, passend bij hun functie en stijl waarin ze zijn gedecoreerd. Opgespelde gordijnen zullen het interieur zowel tegen elkaar als uit elkaar geschoven decoreren. De kleur van de stof is afgestemd op het hele decor, maar de kleur kan ook afhangen van de functie van de kamer en de grootte. Gordijnen voor de woonkamer hebben meestal een lichte en lichtere stof, zodat ze, door de kamer tegen de zon af te schermen, de instroom van natuurlijk licht niet volledig afsnijden en tegelijkertijd de ruimte ruimte geven. Een soortgelijke regel is van toepassing op kleinere interieurs - het is beter om lichte en gladde stoffen te gebruiken die ze niet optisch kleiner maken. Op hun beurt, bijvoorbeeld in de slaapkamer, is het beter om verduisteringsgordijnen te gebruiken, dus met dikkere (vaak ook donkerdere) stof die het interieur verduistert tijdens de nachtrust of het dutje.