Externe jaloezieën

Externe jaloezieën voor de gevel met lamellen in de vorm van de letters Z en C

Zonwering buiten

Verbeter de buitenlevenervaring met het toppunt van raambekledingsoplossingen: buitenzonwering. Zonwering voor buiten is ontworpen om de elementen te weerstaan en is gemaakt van zeer duurzame materialen zoals polyester met PVC-coating en roestvrijstalen componenten van maritieme kwaliteit. Ze zijn nauwkeurig ontworpen voor veerkracht, bieden ongeëvenaarde UV-bescherming en zijn bedreven in het verminderen van de zonnewarmte, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd. Uitgerust met geautomatiseerde controlesystemen en geïntegreerde windsensoren, trekken rolgordijnen voor buiten naadloos in bij ongunstige weersomstandigheden, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd. Ze combineren moeiteloos functionaliteit met esthetiek en zijn verkrijgbaar in een reeks ontwerpen en kleurenpaletten die bij elke architecturale stijl passen. Een sublieme combinatie van technologie en vakmanschap, zonwering voor buiten is niet alleen een accessoire, maar een essentieel element in het moderne exterieurontwerp.

Externe jaloezieën

Geveljaloezieën - kenmerken

De geveljaloezieën hebben nog een belangrijk voordeel: hun constructie is identiek aan die van klassieke binnenzonwering. De structuur bestaat uit horizontaal geplaatste lamellen, dat wil zeggen beweegbare lamellen, waarvan de helling kan worden gewijzigd afhankelijk van de intensiteit van het zonlicht en de invalshoek. Zo hoeven de interieurs niet volledig verduisterd te worden en wordt er binnen frisse lucht aangevoerd. Ook in de winter, als de zon niet zo intens is, kunnen de kamers goed verlicht worden en kunnen de jaloezielamellen altijd omhoog. Hetzelfde geldt voor meer bewolkte dagen. Bovendien kan de lichtintensiteit worden aangepast via de weerautomatisering die de stand van de zon meet en de lamellen aanstuurt. Anti-diefstal gevelzonwering - als externe afscherming kan dit type zonwering ook antidiefstalfuncties vervullen. Het verlaagde pantser beschermt het interieur tegen inbraakpogingen, waardoor het moeilijk wordt om naar binnen te komen. De gevelzonwering maakt de kamers bovendien geluiddicht en beschermt tegen het geluid van buitenaf.

Inbouwzonwering voor buiten

Installatie van gevelzonwering

De geveljaloezieën zijn gemaakt van materialen van zeer hoge kwaliteit, waardoor ze bestand zijn tegen de invloeden van weersomstandigheden. Strips (lamellen) zijn gemaakt van geprofileerd aluminium in de vorm van de letter C of Z (optioneel). In combinatie met goed geselecteerde geleidingen en schilden in de vorm van plaatmetaal of aluminium cassettes met een ovale of vierkante doorsnede, heeft het gevelluik een aanzienlijke invloed op de esthetiek van de gevel van het gebouw. De stroken zelf zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en kleuren en het is geen probleem om ze aan te passen aan de kleur van de gevel. Ze zijn gemaakt van zeer duurzame materialen, bovendien thermisch gefixeerd, wat resulteert in weerstand tegen wisselende weersomstandigheden (sneeuw, harde wind, vorst) en UV-stralen (geen vervagingseffect) kleur).

Gevelgordijnen op maat
Geveljaloezieën kunnen niet alleen worden geïnstalleerd in gebouwen die in aanbouw zijn, maar ook in kant-en-klare gebouwen. In afgewerkte gebouwen worden opbouwgeveljaloezieën geïnstalleerd, terwijl in gebouwen die in aanbouw zijn, inbouwgeveljaloezieën worden gebruikt. Inbouwjaloezieën zijn voorzien van een cassette voor inbouwmontage met een uitsteeksel waardoor buitenbepleistering mogelijk is; gemaakt van geëxtrudeerd aluminium.

Bij beide typen inbouw- en opbouwjaloezieën zijn polyestertextielelementen thermisch bevestigd en is de ladder extra verstevigd met Kevlar. Gaten in de lamellen
zijn omwikkeld om te voorkomen dat de tapes wrijven. Aantal standaard stripkleuren - 15; bovendien is het mogelijk om het in elke kleur uit het RAL-palet te lakken. De geveljaloezieën zijn voorzien van elektrische of handmatige aandrijving.

Geveljaloeziecalculator - bij het plaatsen van een bestelling in de Knall online winkel verschijnt de kostencalculator automatisch in de linker benedenhoek.

Automatische gevelzonwering

Soorten geveljaloezieën

De online winkel van Knall biedt geveljaloezieën in twee groepen: inbouw en opbouw. In beide gevallen worden bestellingen individueel op de door de klant opgegeven maat voorbereid. Bij het plaatsen van een bestelling wordt ook het kleurenschema geselecteerd.

Gevel-/opbouwjaloezieën in de vorm van C- of Z-lamellen
Met de optie C-blade kan de aandrijving elektrisch of handmatig zijn; maximale breedte 4,5m, maximale hoogte 5m. Met de Z-blade optie alleen elektrische aandrijving; maximale breedte 4,5m, maximale hoogte 3m.

Extra informatie

Hoe te meten
Geveljaloezieën worden op individuele afmetingen vervaardigd en kunnen daarom in verschillende projecten en in gebouwen met ramen met afwijkende afmetingen worden gebruikt. Om meetfouten te voorkomen, dient u de instructies bij het meten te lezen.

Hoe je een kleur kiest
De kleur van buitenzonwering, inclusief gevelzonwering, komt overeen met de kleur van de gevel van het gebouw. In dit geval moet het geheel een samenhangend en esthetisch uiterlijk creëren. De kleurenkeuze in het aanbod is zo gekozen dat het mogelijk is om voor verschillende gevels gevelzonwering te kiezen.

Hoe te monteren
De geveljaloezieën worden aan de buitenzijde van het raam gemonteerd. Ze kunnen worden geïnstalleerd in bestaande (opbouw) of in aanbouw zijnde (inbouw) woningen. Montage-instructies vindt u op het tabblad Montage-instructies. In het geval van buitenzonwering moet de installatie worden toevertrouwd aan een professioneel team; vooral in het geval van een groter aantal bestelde schilden en in gebouwen met meerdere verdiepingen.

Hoe schoon te maken
Het schoonmaken van de buitenwachten kunt u het beste toevertrouwen aan een professioneel team dat over speciale apparatuur en schoonmaakmiddelen beschikt. Dit is bijvoorbeeld nodig in gebouwen met meerdere verdiepingen, waar het moeilijk is om een hogedrukreiniger te gebruiken op ramen op hogere niveaus. Bovendien kan er een probleem ontstaan als u zelf de ruimte tussen de lamellen grondig schoonmaakt.


Wat is het nut van gevelzonwering?

De eerste associatie die verband houdt met gevelzonwering doet denken aan raam effectiefen aan de buitenkant van gebouwen die ons tegen de zon beschermen. Gevelzonwering is echter veel meer dan eenvoudige raambekleding. Buitenzonwering, ook wel gevelzonwering genoemd, is een vaak voorkomend onderdeel van moderne woningen en kantoren. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen, maten en kleuren, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de individuele afmetingen van het gebouw, waardoor een elegante en moderne uitstraling ontstaat. Het gebruik van gevelzonwering is zeer breed: van woongebouwen, via kantoorgebouwen tot openbare utiliteitsgebouwen.

Geveljaloezieën zijn gemaakt van verschillende materialen, maar de meest populaire zijn die van aluminium. Aluminium is een licht materiaal, bestand tegen weersomstandigheden, waardoor de risico’s duurzaam en eenvoudig te installeren zijn. De eenvoudige aluminium structuur van de geveljaloezieën, met C- of Z-vormige lamellen, is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer functioneel. De geveljaloezieën zijn voorzien van geleiders die een soepele controle van de hoek van de lamellen mogelijk maken. Hierdoor kan de gebruiker de mate van lichtinval in het interieur aanpassen.

Hoe verloopt de installatie en het gebruik van gevelzonwering?

Het installeren van geveljaloezieën is een proces dat nauwkeurig en vaardigheid vereist. Dit is vooral van belang bij gevelzonwering die buiten het gebouw wordt gemonteerd. Een correcte installatie is van cruciaal belang voor de werking van de zonwering en hun weerstand tegen weersomstandigheden.

Hoewel het plaatsen van gevelzonwering ingewikkeld lijkt, is het in de praktijk een eenvoudig en snel proces. Dankzij de eenvoudige aluminium structuur en het montagegemak zijn gevelzonwering een perfecte oplossing voor iedereen die prijs stelt op comfort en snelheid van uitvoering. Bovendien is het gebruik van gevelzonwering intuïtief en eenvoudig, onmogelijk of er voor handmatige of elektrische bediening is gekozen.

Gevelgordijnen en buitenrolgordijnen - wat zijn de verschillen?

Hoewel gevelzonwering op het eerste gezicht lijkt op buitenrolgordijnen, zijn het in feite twee verschillende producten. Zowel verrassendën als rolgordijnen zijn ontworpen om de binnenkant van een gebouw tegen de zon te beschermen, maar de manier waarop ze dat doen is anders.

Buitenrolluiken worden, net als geveljaloezieën, buiten het gebouw gemonteerd. Hun grootste verschil is echter de manier waarop de hoeveelheid licht het interieur binnenkomt. Bij rolgordijnen is het alleen mogelijk om het raam geheel af te dekken of vrij te maken. Geveljaloezieën bieden een beurt de mogelijkheid om de hoeveelheid licht soepel te regelen, dankzij de aanpassing van de hoek van de lamellen.

Kunt u rekenen op energiebesparing dankzij gevelzonwering?

Energiebesparing is een van de belangrijkste aspecten bij het gebruik van gevelzonwering. Dankzij de mogelijkheid om de hoek van de lamellen aan te passen, kunt u met geveljaloezieën de hoeveelheid licht en warmte die de kamer binnenkomt, regelen. Dit verhoogt niet alleen het gebruikscomfort, maar zorgt er ook voor dat u de kosten voor verwarming en airconditioning kunt verlagen.

Tijdens het stookseizoen zorgen open voor maximaal gebruik van zonnewarmte, waardoor de behoefte aan verwarming wordt verminderd. In de zomer, wanneer de zon hoog staat, beschermt de gesloten zonwering het interieur echter tegen overmatig zonlicht, waardoor de werking van de airconditioning wordt beperkt en wordt bijgedragen aan een aanzienlijke besparing op elektriciteit.

Waarom is het de moeite waard om geveljaloezieën te kiezen?

Geveljaloezieën zijn een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Het gebruik ervan brengt een aantal voordelen met zich mee, van energiebesparing, gebruikscomfort tot de moderne uitstraling van het gebouw. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en kunnen worden aangepast aan elk gebouw, krachtige de grootte van stijl.

Als u op zoek bent naar een oplossing waarbij u de hoeveelheid licht die het interieur binnenkomt soepel kunt regelen en u meer comfort en energiebesparingen biedt, dan zijn gevelzonwering iets voor u. gecombineerd met een nieuwe woningbouw of een renovatieinstallatie, het is de moeite waard om het gebruik van gevelzonwering te overwegen.

Waar geveljaloezieën kopen?

Jaloezieën zijn verkrijgbaar bij veel raambekledingwinkels. Het is echter de moeite waard om een fabrikant te kiezen die producten van de hoogste kwaliteit aanbieden en professioneel advies geeft. Bekijk het aanbod in onze winkel en zie welke mogelijkheden gevelzonwering biedt. Wat uw wensen en verwachtingen ook zijn, in de Knall winkel zijn wij ervan overtuigd dat u een product zult vinden dat aan uw verwachtingen voldoet.

Automatisering van gevelzonwering - Hoe werkt het weerautomatiseringssysteem?

Een soepele bediening is een van de belangrijkste kenmerken van gevelzonwering. De meest uitgebreide systemen maken elektrische bediening mogelijk, wat precisie en ingewikkelde. Hierdoor is het mogelijk om de instellingen van de zonwering aan te passen aan individuele voorkeuren en weersomstandigheden.

Een zeer interessante oplossing die steeds populairder wordt, is het weerautomatiseringssysteem. Het werkt op basis van weersensoren die reageren op veranderingen in de weersomstandigheden. Afhankelijk van de gevaarlijke van het zonlicht, de temperatuur van de windsterkte regelt het systeem zelfstandig de hellingshoek van de lamellen, waardoor optimale omstandigheden in de ruimte waarschijnlijk zijn.

Hoe werken de geveljaloezieën samen met het airconditioningsysteem?

Een andere moderne oplossing is de mogelijkheid om gevelzonwering te combineren met het airconditioningsysteem. Hierdoor is het airconditioningsysteem, afhankelijk van de instellingen van de zonwering, de werking ervan overtuigd, waardoor de optimale temperatuur in het gebouw gegarandeerd wordt.

Met deze intelligente combinatie kunt u de airconditioning door het geluidsniveau verminderen en het verbruik ervan verminderen. Dit is vooral belangrijk in moderne woningen, waar de zorg voor het milieu en de energiebesparing tot de fundamenteel zinvol is.

Buitenzonwering - Hoe bestand zijn ze tegen weersomstandigheden?

Een van de belangrijkste voordelen van gevelzonwering is hun duurzaamheid en weerstand tegen verschillende weersomstandigheden. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals aluminium, zijn de zonwering bestand tegen zon, regen of wind.

Ook de geleiders waarbij de lamellen worden gemonteerd, zijn gemaakt van corrosiebestendige materialen. Hierdoor behouden geveljaloezieën zelfs na vele jaren hun oorspronkelijke uiterlijk en functionaliteit.

Hoe glazen gevels afdekken? - Gevelzonwering!

Glazen gevels zijn een oplossing waar steeds vaker voor wordt gekozen in de moderne bouw. Ze geven het effect van ruimtelijkheid en licht, maar voldoende voldoende bescherming tegen de zon. Hier komen gevelzonwering goed van pas.

Dankzij de mogelijkheid om de hellingshoek van de lamellen te regelen, kunt u met de geveljaloezieën de hoeveelheid licht die het interieur binnenkomt, regelen. Dit verhoogt niet alleen het gebruikscomfort, maar beschermt ook tegen overmatige verwarming van de kamers. Gevelzonwering onmogelijk in combinatie met glazen gevels een harmonieus en esthetisch duo dat niet alleen praktisch, maar ook effectief is.