Pergola's

Pergola's met dak – Tuinhuisjes voor terras of tuin, gemaakt van aluminium

Pergola's

Terrastuinpergola's - kenmerken

De structuur van de pergola's die beschikbaar zijn in de Knall online winkel is gemaakt van geëxtrudeerde aluminium profielen en stalen elementen. Geëxtrudeerd aluminium is zeer goed bestand tegen weersomstandigheden (regenval, zonlicht) en behoudt daardoor langdurig zijn esthetische kwaliteiten. Het dak is intrekbaar of gemaakt van beweegbare lamellen (elektrische bediening); door ze in de juiste stand te zetten, door de hellingshoek te veranderen, kan je de plek onder de pergola isoleren. Daarnaast is de pergola voorzien van een geïntegreerd afwateringssysteem.

Voordelen en ontwerp van een pergola

De voordelen van een pergola hebben vooral te maken met het feit dat je er een extra en overdekte ruimte mee kunt creëren in de tuin of boven het terras. Hierdoor wint u extra ruimte in de tuin, waarin u zowel bij warm weer als bij regenval heerlijk kunt vertoeven. Als het terras in de achtertuin geen dak heeft, is de ideale oplossing om een pergola te gebruiken. Hierdoor ontstaat er direct naast het huis een overdekte plek, waar u zonder problemen tijd kunt doorbrengen, zelfs als het weer buiten niet erg gunstig is - regen, hitte. Ook voor horecagelegenheden is een wandpergola een zeer goede oplossing; met het gebruik ervan creëer je eenvoudig en snel een gezellige cafétuin.
Pergola op een overdekt terras

De tweede productoptie is een vrijstaande pergola die overal in de tuin geplaatst kan worden. De voordelen zijn hier identiek: het verkrijgen van een ruimte waar u bij ongunstig weer buiten kunt vertoeven. Ook is er de mogelijkheid tot modulaire uitbreiding, zodat de ruimte onder het dak vergroot kan worden.

De constructie van terraspergola's kan ook een geweldige tuindecoratie creëren als er bloemen, klimplanten omheen staan of als er extra verlichtingselementen op worden geplaatst. In het aanbod van tuinwinkels vind je veel planten die niet veel tijd nodig hebben om te groeien, dus je hoeft niet lang te wachten op het effect van groene pergola-decoratie. U kunt ook planten kiezen die geen speciale zorg nodig hebben en u hoeft geen ervaren tuinman te zijn om hun esthetiek te behouden.
wandpergola's op maat

Dankzij de pergola kunnen we de ruimte buiten het huis beter benutten. Het creëert ook een dak voor grote oppervlakken (dankzij de mogelijkheid om modules te combineren). Terraspergola's verkrijgbaar in de Knall-winkel zijn gepoedercoat in elke kleur uit het RAL-palet aangegeven bij het plaatsen van de bestelling. Dankzij het uitgebreide palet zal de gehele opbouw het aanzien van uw huis tuin/café niet bederven door niet te matchen met de gevel, maar het past makkelijk.

Bij pergola's kunnen zijluiken als optie worden gebruikt. Bovendien beperken ze de doorstroming van de zon onder het dak en zorgen ze voor privacy. Daarnaast beschermen ze ook tegen lichte regen. De pergola wordt ook tegen regen beschermd door goten die het water naar de buitenste palen afvoeren.

De Knall-winkel heeft eigen productie- en logistieke faciliteiten en zorgt daarom voor de kortst mogelijke levertijden. Er moet echter worden opgemerkt dat de montage van een constructie, met name een vrijstaande constructie, extra voorbereiding van de ondergrond kan vereisen. Terraspergola's onderscheiden zich door esthetiek en solide afwerking; heeft de hoogste windweerstandsklasse 3. In de beschrijvingen van de afzonderlijke producten staat vermeld of de pergola wordt vervaardigd op de maat die is opgegeven bij het plaatsen van de bestelling of dat het een afgewerkt product is met specifieke afmetingen.

Terraspergola's verschillen in afmetingen en type dakbedekking. Ze zijn allemaal voorzien van LED-verlichting

Extra informatie

Hoe te meten
Pergola's die in onze winkel verkrijgbaar zijn, worden in de aangegeven maten gefabriceerd of u kunt ze op maat bestellen (het maximum staat vermeld in de productbeschrijving). In de beschrijvingen van de afzonderlijke producten vindt u informatie over de keuze van de maten. De gewenste maat moet worden aangegeven bij het plaatsen van de bestelling. Pergola's kunnen modulair worden opgesteld en vergroten zo hun bereik.

Hoe kies je een kleur
Pergola's worden in twee soorten geproduceerd: wandgemonteerd of vrijstaand. De kleur van de pergola op de pergola, bedoeld om het terras te bedekken, moet worden afgestemd op de kleur van de gevel van het huis. Hierdoor zal het niet alleen functioneel zijn, maar ook een esthetisch geheel vormen met het gebouw. Aan de andere kant kan een vrijstaande pergola overal in de tuin staan en ook hier kan de kleur van de gevel van het gebouw bepalend zijn voor de kleurkeuze (als de pergola er bijvoorbeeld dichtbij staat). U kunt ook een kleur kiezen die harmonieert met het groen van planten, zodat de pergola mooi opgaat in de tuin.

Hoe te monteren
De montage-instructies voor de pergola zijn beschikbaar op het tabblad Montage-instructies. Installatie kan een geschikte voorbereiding van het oppervlak vereisen. Overweeg daarom om een professioneel montageteam in te schakelen.

Hoe schoon te maken
Voor het reinigen van de pergolastructuur kunt u het beste een hogedrukreiniger gebruiken, hierdoor wordt het vuil grondig verwijderd. Het dak moet voor het schoonmaken worden opgerold. Vuil van het dak, bijv. droge bladeren of takjes, kunt u met een borstel verwijderen.