Horren voor ramen

Horren voor ramen zijn eenvoudig te construeren en te bedienen systemen die effectieve bescherming bieden tegen insecten.

Horren voor ramen

Muskietennetten - Kenmerken

Horren voorkomen dat insecten de woning binnenkomen. Dit is een probleem waar we het grootste deel van het jaar mee te maken hebben – van het vroege voorjaar tot het late najaar. Er zijn verschillende insecticiden op de markt, maar de meeste zijn chemisch en niet iedereen wil of kan ermee omgaan. Bij gebruik binnenshuis kunnen ze allergische reacties veroorzaken. Een muggenscherm helpt voorkomen dat insecten binnendringen, waardoor er geen chemicaliën nodig zijn. Het fijne gaas vormt zelfs voor de kleinste insecten een barrière.

Klamboes voor ramen en deuren zijn een manier om thuis van rust te genieten tijdens seizoenen waarin insecten actief zijn; vooral als het huis/appartement zich in de buurt van waterlichamen of groene gebieden bevindt, of als het een vakantiehuis is. Insecten verstoren niet alleen de rust en vrede, maar kunnen ook gevaarlijk zijn voor mensen met een allergie (bijen, wespen) of ziektekiemen met zich meedragen als ze op voedsel terechtkomen (vliegen). Daarom is het het beste om effectief te voorkomen dat ongewenste insecten het huis binnendringen. Bovendien worden tijdens de warme maanden, vooral 's avonds als de buitentemperatuur daalt, vaak de ramen geopend; dit zorgt voor comfort in huis, verfrist de lucht en verbetert de omgevingsgeur. Kunstlicht trekt insecten aan en het plaatsen van horren voorkomt dat ze binnenkomen.

Horren hinderen het gebruik van ramen en balkondeuren niet, die zonder problemen geopend en gesloten kunnen worden. Tegenwoordig worden dit soort schermen ontworpen en geproduceerd om niet alleen effectieve bescherming tegen insecten te bieden, maar er ook esthetisch aantrekkelijk uit te zien. De hoge kwaliteit van de materialen en het kleurengamma zorgen ervoor dat de klamboes opgaan in het interieur en de buitengevel. Muggenhorren op maat

Typen en installatie van muggenhorren

Om effectief te zijn moet een muggenhor van goede kwaliteit zijn en op maat gemaakt. Het plaatsen van de juiste maat is essentieel vanwege de verschillende maten ramen, verschillende breedtes van profielen en diktes van kozijnen; zelfs een verschil van 2 mm kan een opening tot gevolg hebben. De Knall-winkel heeft een speciale sectie (Meting), waar u kunt controleren hoe u een raam voor een muggenhor goed kunt opmeten.

De horren worden in twee typen geproduceerd: de ingelijste klamboe en de oprolbare klamboe. De raamhor wordt met een speciale kraag of magneet aan het raam bevestigd (geen wijziging aan het raamkozijn nodig). Het muggenhor voor de deur vereist het gebruik van scharnieren, vast of zelfsluitend; het hor vormt hier een extra set naar buiten openende deuren. Het oprolbare muggenhor werkt als een zonwering; het gaas wordt via een kettingmechanisme uit- en ingetrokken. Het gaas wordt in een aluminium cassette met U-vormig zijprofiel geplaatst. Het wordt buiten of in de raamuitsparing geïnstalleerd. Horren voor balkondeuren kunnen ook fungeren als 'stormdeuren': het dichte gaas waaruit ze zijn gemaakt, blokkeert sterkere windstoten.

In beide modellen wordt bescherming tegen insecten geboden door een gaas met gaten van 1x1 mm. Het gaas is gemaakt van glasvezel, lichtgewicht en maakt zeer dunne draden mogelijk; bovendien is het bekleed met PVC, waardoor het uitzonderlijk goed bestand is tegen weersinvloeden zoals zonlicht of regen (zo behoudt de muggenhor zijn esthetiek zeer lang) en mechanische schade. Moderne horren zijn voorzien van een esthetisch en duurzaam aluminium profiel. Screens kunnen in verschillende soorten ramen worden toegepast: PVC, hout en aluminium.

De horren voor ramen en deuren in het assortiment zijn voldoende gevarieerd om te passen bij de kleurstelling van het gebouw. Je kunt zowel de kleur van het gaas als het profiel kiezen. Deze oplossing betekent dat, terwijl de voordelen van bescherming tegen insecten behouden blijven, er geen concessies hoeven te worden gedaan aan het esthetische uiterlijk van de ramen. horren voor verticale ramen

Muggenschermsystemen

Muggenhorsystemen verkrijgbaar in de Knall winkel:

  • Ingelijst muggenhor voor ramen. Een van de eenvoudigste en handigste oplossingen. Het wordt op het raamkozijn gemonteerd met behulp van metalen platen die de afdichting overlappen. Voordelen zijn onder meer een zeer eenvoudige installatie/verwijdering en geen wijziging aan het frame. Maximale breedte 120cm, maximale hoogte 160cm.
  • Muggennet voor deuren. Kan worden gemonteerd op balkondeuren, terrasdeuren of andere deuren. De hoge kwaliteit wordt bovendien gewaarborgd door interne hoeken, stevige scharnieren en een elegante handgreep. Het beperkt het gebruik van de deur op geen enkele manier. Maximale breedte 140cm, maximale hoogte 260cm.
  • Oprolbaar MONUMO enkelzijdig muggenhor voor deuren. Een horizontaal gemonteerd deurklamboe; geleid met behulp van bovenste en onderste kettingen. Het scherm is voorzien van een esthetische aluminium cassette (ingevoegd in het U-vormige zijprofiel), waarbij het gaas permanent met de rol is verbonden. Geselecteerde RAL-paletkleuren en houtachtige kleuren.
  • Oprolbaar MONUMO dubbelzijdig klamboe voor deuren. Een horizontaal scherm, geleid met behulp van boven- en onderkettingen. Het gaas wordt in een cassette van aluminium geplaatst (ingebracht in het U-vormige zijprofiel) en permanent verbonden met de rol. Kleuren – geselecteerd RAL-palet en houtachtige tinten.