Serre zonwering

Serrezonwering voor glazen daken

Serre zonwering

Kenmerken serredakzonwering

Serredakzonwering is een soort dakjaloezie. Ze beschermen dakramen, lichtdoorlatende daken, serres en allerlei glazen aanbouwen, die bedekt zijn met een vlak of schuin oppervlak, tegen de zon.

Serrekamers zijn een zeer goede manier om extra ruimte voor ontspanning te verkrijgen, waardoor het huis soepel met de tuin wordt verbonden. Deze ruimte is niet alleen een extra plek om te ontspannen, maar ook een effectieve architectonische procedure waarmee u het hele jaar door een originele en groene plek kunt creëren. Tijdens de koude maanden missen we heel vaak het weelderige groen van de lente. De glazen serre kan een oase van vegetatie en ontspanning zijn. Daarnaast kun je er ook meer exotische planten in kweken.

Vanwege de beglazing moet een dergelijke ruimte echter zorgvuldig worden beschermd tegen de zon. Terwijl het in de winter aangenaam warm is, wordt de binnentemperatuur in het late voorjaar en de zomer ondraaglijk. Zo'n plek kan niet op een kas lijken. Per veronderstelling is het bedoeld als ontspanning en het kan er niet warm in zijn. De ideale oplossing is het gebruik van serredakzonwering, die het gehele dakoppervlak effectief verduistert en er tegelijkertijd zeer stijlvol en esthetisch uitziet. Serredakzonwering wordt gebruikt om grote en vlakke oppervlakken (horizontaal en diagonaal) te beschaduwen. Serre op het dak

Kenmerken van serredakzonwering

Het verandadakscherm beschermt het dakoppervlak en zorgt voor een aangename temperatuur in de kamer. Airconditioningunits worden vaak in serres geïnstalleerd en een dergelijk rolgordijn vermindert het verbruik van airconditioning en verlaagt daarmee de energiekosten.

Energiebesparing is dan ook een van de belangrijkste voordelen van serredakzonwering. Het interieur van serres is zeer indrukwekkend, zowel van buitenaf als van binnenuit gezien. Ze hebben echter wel airconditioning nodig, vooral als de zomers door de klimaatverandering erg heet worden en de hoge temperaturen tot laat op de dag aanhouden.
in de herfst. De horizontale dakbedekking beschermt effectief tegen oververhitting en vermindert zo de noodzaak om de airconditioning te starten.

Een zeer belangrijk voordeel is ook de hoge kwaliteit en functionaliteit van de serredakzonwering. Structurele elementen zoals: de cassette, geleiders en de onderbalk zijn gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en gepoedercoat, waardoor hun oppervlak beschermd is tegen de schadelijke effecten van UV-straling en de gevolgen van factoren zoals regen of wind. Dit resulteert in een langdurig behoud van de esthetiek van de afdekking. De stof zelf wordt ook gekenmerkt door een hoge kwaliteit die de duurzaamheid garandeert, en een speciaal spansysteem zorgt ervoor dat de stof op vlakke en schuine oppervlakken kan werken.

Het serredakgordijn is een combinatie van effectieve zonwering van beglaasde ruimtes met een eenvoudige en esthetische structuur. glazen dak systeem

Soorten

Serredakzonwering die in de Knall-winkel wordt aangeboden, kan binnen en buiten serres worden geïnstalleerd; de bediening is puur elektrisch. Het product is voorzien van speciale aluminium montagebeugels waardoor een snelle en eenvoudige montage mogelijk is.

Jaloezieën kunnen grote oppervlakken van glazen daken bedekken, modulaire installatie is ook mogelijk. Het ingebouwde doekspansysteem behoudt zelfs bij een groot oppervlak zijn spanning, waardoor de ontwikkelde jaloezie zijn esthetiek niet verliest. De cassette staat horizontaal, maar het systeem werkt onder elke hellingshoek. De gehele structuur is gemaakt van hoogwaardig aluminium, bestand tegen weersomstandigheden en het kleurenpalet van de stoffen is uitgebreid. Hiermee kunt u de afdekking kiezen volgens de kleur van de gevel (als de zonwering buiten wordt geïnstalleerd) of volgens de stijl van het decor (als de zonwering binnen wordt geïnstalleerd), en zo een smaakvolle uitstraling van het gebouw of interieur behouden.

Het product is voorzien van de mogelijkheid om gebruik te maken van weerautomatisering waarmee u de hoeveelheid invallend licht kunt regelen.

Extra informatie

Hoe te meten
Serredakzonwering wordt gebruikt ter bescherming van glazen daken, dakramen etc. Ze worden in specifieke maten geproduceerd. U kunt ze echter modulair combineren en zo het betreffende oppervlak bedekken.

Hoe je een kleur kiest
Serredakzonwering wordt bijvoorbeeld toegepast in zogenaamde serres, waarvan de glazen daken effectief tegen de zon moeten worden beschermd. Vanwege de functie die ze moeten vervullen, wordt hun kleur zo gekozen dat ze harmoniëren met zowel de kleur van de gevel van het gebouw als de stijl van het interieur van de kamer, die moeten beschermen tegen de zon.

Hoe te monteren
Omdat serredakzonwering glazen oppervlakken bedekt, is het beter om een professioneel bedrijf de installatie ervan te laten uitvoeren. Voor zelfmontage-instructies, klik hier Montage-instructies

Hoe schoon te maken
Serredakjaloezieën zijn een specifiek type afdekkingen die zijn ontworpen om glazen daken af te dekken die aan de binnen- of buitenzijde zijn geïnstalleerd. Vanwege het schoonhouden ervan kun je beter een bedrijf inschakelen dat er professioneel mee omgaat.