Vouwgordijnen

Vouwgordijnen op maat, vouwgordijnen in systemen met of zonder horizontale verstijving:

Romeinse zonwering

Vouwgordijnen bieden een uitzonderlijke combinatie van esthetiek en functionaliteit en belichamen een tijdloze elegantie die vluchtige designtrends overstijgt. Deze raambekleding is vervaardigd met nauwgezette aandacht voor detail en maakt gebruik van een reeks gelijkmatig verdeelde horizontale plooien die sierlijk intrekken of uitzetten, waardoor naadloze lichtregeling en privacybeheer mogelijk zijn. Bekijk meer:

Vouwgordijnen , vouwgordijnsets

Romeinse blindensets

Ontdek de transformerende kracht van vouwgordijnsets, een essentieel onderdeel op het gebied van op maat gemaakte raambekleding. Deze kits zijn een synthese van vorm en functie en bieden de veelzijdigheid van ontwerp met de precisie van techniek, en bieden een gestroomlijnde benadering van een traditioneel arbeidsintensief project.

Vouwgordijnen

Kenmerken van vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een uniek type raambekleding. Allereerst zijn ze een compromisoplossing tussen klassieke jaloezieën en gordijnen en gordijnen. Bovendien passen ze bij interieurs die in verschillende stijlen zijn ontworpen. Ze combineren functionaliteit, dwz de mogelijkheid om ruimtes effectief te verduisteren, met uitzonderlijke esthetiek, voornamelijk gebaseerd op de manier waarop het materiaal is gerangschikt na het oprollen van de jaloezieën - de stof creëert een decoratieve gordijnkast.

Vouwgordijnen op maat

Op maat gemaakte vouwgordijnen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, daarom worden ze beschouwd als een ideale oplossing voor mensen voor wie traditionele gordijnen en gordijnen te zwaar zijn en zo de raamruimte domineren en de ruimte visueel verkleinen, terwijl de klassieke jaloezieën te streng lijken voor hen. Vouwgordijnen van stof zorgen voor warme interieurs zonder gordijnen op te hangen. Hun natuurlijke uitstraling past bij verschillende interieurstijlen: van minimalistisch bijvoorbeeld, ingericht in een Scandinavische stijl, tot meer traditionele.

De keuze voor stoffen jaloezieën: met of zonder roeden is ook afhankelijk van de grootte van het raam waarin de jaloezie komt te hangen. De roedenbalken worden voornamelijk gebruikt in luiken met grotere afmetingen, dan is het geen probleem om het materiaal in gelijke horizontale plooien te plaatsen. Deze regel geldt ook voor dunnere, transparante en doorschijnende materialen. Bij ramen met een kleiner oppervlak kunt u de roeden niet gebruiken, zelfs bij iets dikkere stoffen - het materiaal is hier strakker, waardoor een delicate vorm ontstaat.

Vouwgordijnen voor verticale ramen

Vouwgordijnen voor de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer

Het type kamer heeft geen invloed op het al dan niet plaatsen van een vouwgordijn. De breedte van vouwgordijnen die in onze online winkel worden aangeboden, is maximaal 3 meter - daarom zullen ze goed werken in grotere ramen van de woonkamer of het balkon. Met modieuze grote beglazing kunnen ze dubbel naast elkaar worden geplaatst. Dit type jaloezieën zullen, ondanks dat ze van natuurlijke materialen zijn gemaakt, ook goed tot hun recht komen in de keuken en badkamer. U hoeft deze kamers alleen maar te ventileren, zodat de stof niet vochtig blijft.

Vouwgordijnen in de online winkel van Knall

In de online winkel van Knall hebben we een aanbod van vouwgordijnen in vier groepen opgesteld. In elk van hen kunt u materialen kiezen in een uitgebreid kleurengamma en met een verschillende mate van lichttransmissie. De producten worden gekenmerkt door esthetiek en hoge kwaliteit, ze bestaan uit een voorprofiel met klittenband en een steunprofiel. Daarnaast biedt onze online winkel vouwgordijnen aan voor een individueel gespecificeerde maat. In de praktijk betekent dit dat u ze kunt aanpassen aan verschillende soorten kamers, waar ramen in grootte kunnen verschillen en afwijkende maten hebben: ramen in de woonkamer, balkon- of terrasramen, ramen in de keuken, slaapkamer of badkamer. Onze vouwgordijnen worden bediend door een kettingmechanisme, wat erg handig is en waarmee u de jaloezie op elke hoogte van het raam kunt stoppen. Even belangrijk is dat het mechanisme klein en esthetisch is. Het profiel waarop het materiaal wordt geplaatst is voorzien van een speciaal klittenband, waardoor het geen probleem is om het rolgordijn schoon te houden. Je hoeft het alleen maar los te maken en in lauw water met een mild wasmiddel te wassen of naar de wasserette te brengen.

Vouwgordijnen worden aan de muur, in de raamnis of op het kozijn gemonteerd. Hun prijzen zijn afhankelijk van het model, de maat en het type materiaal dat is geselecteerd.

Vouwgordijnen met roeden

Extra informatie

Hoe te meten
De afmeting van vouwgordijnen passend bij de grootte van het raam wordt opgegeven bij het plaatsen van de bestelling. Om het goed te maken, lees de instructies in ons tabblad Meting .

Hoe kies je een kleur
Vouwgordijnen worden genaaid van natuurlijke materialen, daarom worden ze meestal afgestemd op de stijlen van het interieur, die zijn gebaseerd op natuurlijke accessoires zoals Scandinavisch of boho. Vervolgens wordt er gekozen voor voornamelijk ingetogen kleuren (bijv. beige, grijs). De kleuren van vouwgordijnen zijn echter ook levendig, bijvoorbeeld rood, en de stoffen kunnen verschillende patronen versieren. Daarom kunnen vouwgordijnen ongeacht de stijl van het interieur worden gecombineerd met een passend kleurenschema.

Hoe te monteren
Vouwgordijnen kunt u zelf plaatsen. Op onze website hebben we speciale montage-instructies opgenomen; je vindt ze in het tabblad Montage-instructies.

Hoe schoon te maken
Vouwgordijnen kunnen worden gewassen in lauw water gemengd met een mild wasmiddel; ongevouwen drogen en strijken volgens de instructies. Bij grotere maten kun je de hoes beter in de wasruimte laten reinigen. Hetzelfde geldt voor de delicate stoffen van vouwgordijnen met de functie van gordijnen.


Wat is het nut van vouwgordijnen in verschillende interieurs?

Vouwgordijnen zijn een moderne oplossing die steeds vaker in diverse interieurs wordt toegepast. Vouwgordijnen zijn perfect voor de woonkamer, slaapkamer en keuken. Dankzij het grote aantal beschikbare designs en kleuren kunnen vouwgordijnen aangepast worden aan elke interieurstijl.

In de woonkamer kunnen ze het belangrijkste decoratieve punt worden. U kunt kiezen voor vouwgordijnen in geometrische patronen met elegante plooien die een modern karakter aan het interieur toevoegen. In de slaapkamer kunnen ze helpen een gezellige sfeer te creëren en de juiste hoeveelheid privacy te bieden. In de keuken zijn vouwgordijnen praktisch: ze kunnen gemaakt zijn van een stof die gemakkelijk schoon te maken is.

Vouwgordijnen voor het raamkozijn - Wat zijn de soorten en materialen?

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Je vindt vouwgordijnen gemaakt van verschillende materialen, van katoen tot polyester tot fijne voile. De materiaalkeuze voor vouwgordijnen hangt van veel factoren af, zoals het geplande esthetische effect, functionaliteit en reinigingsgemak. Dit zijn de voordelen van onze gordijnroede.

Bovendien zijn er verschillende soorten vouwgordijnen verkrijgbaar. U kunt kiezen voor vouwgordijnen met koordmechanisme, deze zijn zeer eenvoudig in gebruik. Het is ook mogelijk om vouwgordijnen met veermechanisme te kiezen. Deze zijn iets ingewikkelder in gebruik, maar bieden wel meer mogelijkheden.

Waar kun je vouwgordijnen op maat kopen?

Vouwgordijnen zijn op veel plaatsen verkrijgbaar. Ze kunnen zowel in stationaire winkels als online gekocht worden. In ons aanbod vindt u een ruime keuze aan vouwgordijnen, in diverse kleuren en materialen. Wij hebben u van harte nodig om gebruik te maken van ons aanbod, wij aantrekkelijke prijzen en professioneel advies. Wij adviseren u graag bij het kiezen van het perfecte vouwgordijn die bij uw interieur verleden. Neem gerust contact op met ons op, wij staan tot uw beschikking.