Gordijnen met potloodplooi

Gordijnen met potloodplooien op rails zijn een innovatieve manier om gordijnen op te hangen. Ze hebben kleine plastic haakjes die permanent in het railgordijn zijn ingenaaid en die ervoor zorgen dat de stof altijd op gelijke afstanden wordt geplooid.

Mikroflex gordijnrailgordijnen

Introductie van het revolutionaire Mikroflex Gordijnrailsysteem, een game-changer op het gebied van raambekleding. Dit avant-gardistische systeem is met nauwgezette precisie vervaardigd en maakt gebruik van aluminium rails van ruimtevaartkwaliteit die niet alleen compromisloze duurzaamheid garanderen, maar ook het moeiteloos glijden van gordijnen vergemakkelijken. Door een nieuwe standaard op het gebied van maatwerk te onthullen, kan elk spoor minutieus worden aangepast aan de raamafmetingen met nauwkeurigheid op millimeterniveau, waardoor de kans op verkeerde uitlijning wordt geëlimineerd. Bekijk meer:

Mikroflex gordijnrailgordijnen

Gordijnen met potloodplooi

Kenmerken van siergordijnen en vitrages

De stoffen van decoratieve gordijnen zijn natuurlijk, identiek aan die van vouwgordijnen. Stoffen van hoge kwaliteit en ruches zorgen ervoor dat ze er erg aantrekkelijk uitzien en schikken. Tegelijkertijd past het gebruik van natuurlijke materialen perfect bij de nieuwste trends op het gebied van interieurdesign, die gebaseerd zijn op eenvoud, minimalisme en natuur. Hierdoor vullen de gordijnen en/of gordijnen (afhankelijk van de materiaalkeuze) de interieurs aan die zijn ingericht volgens moderne interieurontwerpen. Tegelijkertijd mogen we niet vergeten dat gordijnen de meest klassieke manier zijn om ramen te bedekken. Door de jaren heen zijn stoffen veranderd, in bepaalde kleuren, en is de kwaliteit van de gebruikte materialen toegenomen. Gordijnen zelf (zonder gordijnen) worden ook steeds vaker toegepast, die bij het naar beneden schuiven een open ruimte van (vaak grote) ruiten overlaten. Het huis wordt vol ruimte en licht, en het interieurontwerp combineert klassiek en modern. Op deze manier worden de gordijnen een van de meest veelzijdige manieren om de raamruimte te decoreren en te verduisteren.
Gordijnen op maat

Materialen en kleuren

De kleurkeuze en het materiaal waaruit de gordijnen worden genaaid, moeten overeenkomen met het interieurontwerp en de afmetingen. De belangrijkste taak van de gordijnen is om de hoeveelheid zonlicht die in de kamer valt te minimaliseren en het interieur te decoreren; gordijnen hebben vooral een decoratieve functie. De zichtbare ramen maken het hele huis vol licht en ruimte; op warmere dagen kan te veel zon echter ook bijdragen aan onaangenaam hoge temperaturen. Weggestopt gordijnmateriaal vermindert de instroom van de zon, en dus de warmte naar het interieur. Bovendien vermindert het de schadelijke effecten van UV-stralen, die vervaging van kleuren in muren en meubels kunnen veroorzaken. De tweede, even belangrijke functie van gordijnen en gordijnen houdt verband met het aanvullen van de stijl van het interieurontwerp. Een groot voordeel van gordijnen en gordijnen is hun universaliteit, waardoor ze er erg goed uitzien in kamers die zowel in een moderne als in een klassieke stijl zijn ingericht. Bovendien zullen ze goed werken in huizen/appartementen van een andere grootte (vierkante meter). In beide gevallen moeten de dikte en textuur van de stof echter goed worden gekozen.

Voor kleinere kamers zijn de beste die in lichte kleuren, glad of met een zeer delicaat lichtpatroon, en genaaid van dunnere materialen. Hierdoor wordt het interieur optisch groter. Gordijnen zijn, in tegenstelling tot jaloezieën, niet geïntegreerd in het raam, maar nemen de ruimte eromheen in beslag; zwaar en donker kunnen kleinere interieurs domineren. Het is vergelijkbaar met de intense kleuraccenten van muren of meubels - gordijnen en/of gordijnen in zo'n interieur zijn slechts de achtergrond en hun kleuren moeten neutraal zijn.
Microflex gordijnen op maat

Microflex gordijnsystemen

Microflex-gordijnen zijn een innovatieve manier om gordijnen op te hangen, ze hebben kleine plastic haken die permanent zijn ingenaaid, waardoor de stof altijd op gelijke afstanden wordt gevouwen. Dit type bevestiging kan met succes de klassieke gordijnen vervangen door lipjes. Omdat het bij dagelijks gebruik normaal is dat de gordijnen vaak kunnen worden geopend en gesloten, moet de lengte bij aankoop op de juiste manier worden gemeten. Idealiter eindigen ze ongeveer 1,5 cm boven de vloer.

Extra informatie

Hoe te meten
Gordijnen worden gemeten in meters; na het vastzetten van Microflex ringen of haken is het geheel twee keer zo klein. De ringen (geleiders) hebben een diameter van 4 cm, de set bevat 6 ringen per 1 meter. Bij het meten moet ervan worden uitgegaan dat het gordijn 1,5 cm boven de vloer moet eindigen. Zo wordt de bodem niet vies als je hem in/uitschuift.

Hoe kies je een kleur
Gordijnen kunnen een verduisteringsfunctie hebben, dan kun je kiezen voor donkere kleuren en een dikkere structuur van de stof. Ze kunnen ook dienst doen als gordijnen en dan worden ze genaaid van delicate en transparante materialen. De keuze hangt vaak af van de functie van de kamer, in de slaapkamer heb je bijvoorbeeld meer verduistering nodig, en in de keuken of in de woonkamer - kleiner. De kleuren van de gordijnen hangen ook af van hoe het interieur is ingedeeld; deze stijl kan de kleur, textuur van de stof of de stofkeuze met een patroon beïnvloeden. Ook de maat van het interieur kan bepalend zijn voor de kleur; in de kleinere mogen jaloezieën in donkere kleuren niet verschijnen, omdat ze ze optisch kleiner kunnen maken.

Hoe te monteren
De gordijnen kunnen worden opgehangen aan buisvormige gordijnrails of speciale Microflex haken. In beide gevallen zal de stof esthetisch aantrekkelijk zijn. In onze winkel zijn er ook elektrische gordijnrails, die het verplaatsen van de gordijnen een stuk makkelijker maken. Dit is met name van belang in het geval van grote maten gordijnen die besteld worden en wanneer de stof waaruit ze genaaid moeten worden dik en dus ook zwaarder is.

Hoe schoon te maken
Gordijnen kunnen in de wasmachine worden gewassen en vervolgens worden gestreken - volgens de instructies op de stof. Gebruik de wasservice voor extra grote gordijnen/gordijnen die niet in de machine gewassen kunnen worden.