Decoratieve raambekleding

« Terug naar blog

Decoratiestoffen zijn vaak bepalend voor de stijl van het interieur. Welk patroon we kiezen, waar de decors verschijnen en hoe we het geheel samenstellen, is een van de belangrijkste beslissingen bij het plannen of veranderen van het decor.

We hebben geleerd te denken dat decoratieve stoffen meubelstoffering, dekens en kussens, verschillende soorten vloerkleden of tapijten zijn. Dat is echter niet alles. Raambekleding is momenteel een van de belangrijkste elementen van het interieur - verschillende soorten, decoratieve materialen en hoogwaardig beslag maken de keuze groot. Ramen hebben hoezen nodig, en door het scala aan kleuren en patronen op stoffen kunt u ze gemakkelijk afstemmen op de stijl waarin we ons interieur willen inrichten.

Modieuze ontwerpen
De keuze van de kleur, het patroon en de textuur van de raambekledingsstof zal niet alleen een aanvulling zijn op het interieurontwerp, maar het ook een specifiek karakter geven. Onthoud natuurlijk dat het decor niet te veel is en dat het in één stijl wordt gehouden; daarnaast geven kleinere interieurs de voorkeur aan fellere kleuren zodat ze optisch niet kleiner lijken.

De kwesties van patronen op stoffen zijn ook onderhevig aan mode, hier zijn enkele van de meest modieuze dit jaar:

  • Geometrische patronen - voor mensen die van expressieve arrangementen houden. Met meer ruimte zullen intense kleuren en expressieve patronen de aandacht trekken en energie toevoegen aan het interieur. Driehoeken, ruiten, vierkanten, lijnen en cirkels zullen goed werken, zowel in moderne als meer klassieke stijlen. Bij dit type ontwerp moet de rest van het interieur (muren, stoffering of andere toevoegingen) echter glad blijven.
  • Botanische patronen of urban jungle - bloemmotieven zoals grote bladeren, bloemen of ranken zijn een van de meest populaire trends van 2020. Dit soort decors vind je ook op raambekledingsstoffen. De urban jungle-stijl past goed bij hout en witgrijs; het is belangrijk dat er een evenwicht wordt bewaard tussen het ontwerp van het schild en de andere elementen van de kamer.
  • pastelkleuren - als je geen bewonderaar bent van expressieve decoraties in de ramen, zijn pastelkleuren nog steeds in zwang. Schildmaterialen in delicate pastelkleuren kunnen een geweldige achtergrond zijn voor sterkere kleuren of duidelijke patronen op de muur of meubels. Bovendien passen pastelkleuren heel goed bij metallic toevoegingen in het interieur - koper, goud of messing.
  • Japandi - Japanse inspiratie. De inrichting is een combinatie van Scandinavische en Japanse stijlen. De beste materialen, natuurlijke kleuren en een zekere mate van soberheid. Bij raambekleding betekent dit aardetinten en neutrale patronen.
  • flits van - het glanzende materiaal zou elegantie aan het interieur moeten toevoegen. De glamournoot werkt in een moderne, klassieke en art-decostijl. De glanzende stof van de hoes geeft karakter aan het interieur, maar is ook veeleisend als het om andere accessoires gaat. Onthoud dat de andere elementen de flits benadrukken in plaats van verzadiging of chaos te introduceren.

Soorten dekens
Decoratiestoffen zijn in de eerste plaats vouwgordijnen en decoratieve gordijnen . Hierbij kiezen we uit een uitgebreid aanbod van zowel kleuren als patronen op tannines. Op de Knall-website volstaat het om op een bepaald stofpatroon te "klikken" om het vergroot te zien en/of om de beschrijving van afzonderlijke stofgroepen te lezen.

Ook stoffen jaloezieën verdienen hier aandacht - ze zijn niet gemaakt van natuurlijke stoffen, zoals vouwgordijnen en gordijnen, maar het kleurengamma is uitgebreid en de kwaliteit van de accessoires is zeer hoog. Daarnaast kunnen we bij de bestelling ook de kleur van de accessoires kiezen die passen bij de stof en stijl van het interieur.

bloggen

Controleer ook.

Gordijnen naar het terras

Gordijnen naar het terras

Terrasgordijnen: Esthetische en praktische toevoegingen aan uw ruimte We dromen vaak van een plek op het terras, waar we kunnen ontspannen in de frisse lucht, genieten...

Meer »

Alle artikelen en tips »