Gevelzonwering - buitenzonwering

« Terug naar blog

Geveljaloezieën zijn moderne en stijlvolle afdekkingen die aan de buitenkant van de ramen worden aangebracht. Ze worden meestal geassocieerd met grote, glazen gebouwen, maar geveljaloezieën worden steeds vaker gebruikt in privéwoningen. Dit komt vooral doordat ze licht en eenvoudig zijn gebouwd, waardoor ze perfect passen in verschillende bouwstijlen. Daarnaast zijn ze een prima oplossing voor grote beglazingen, die momenteel in de moderne bouw erg in de mode zijn.

Wat is het unieke van gevelzonwering? In feite zit het verborgen in hun naam. Geveljaloezieën werken op dezelfde manier als klassieke binnenjaloezieën, wat betekent dat we dankzij hun constructie de lichtinval in de kamers kunnen regelen door de lamellen op de juiste manier te verstellen.

Gevelgordijnen in de praktijk
Gevelgordijnen kunnen worden geïnstalleerd in gebouwen in aanbouw of in gebouwen die al in gebruik zijn. Bij afgewerkte gebouwen zijn opbouw gevelluiken aan te bevelen, bij in aanbouw zijnde - verborgen .

Omdat het een buitenhoes is, worden bij de productie alleen materialen gebruikt die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen; bovendien zijn ze thermisch gefixeerd. Ze moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden (intense zon, wind, regen, hagel, sneeuw, enz.) zodat ze hun esthetische uitstraling niet verliezen en het gebouw niet ontsieren. De lamellen (horizontale lamellen) zijn gemaakt van geprofileerd aluminium en kunnen de vorm aannemen van de letter C of Z. De vormkeuze hangt natuurlijk af van het ontwerp van het gebouw en wat daar beter bij past.

De lamellen worden elektrisch bediend met een afstandsbediening. Het principe van hun werking is hetzelfde als voor binnenzonwering. Afhankelijk van het tijdstip van de dag, de intensiteit van de zon of de invalshoek, kantelen we de lamellen zodat er net zoveel licht in de kamers komt als we nodig hebben. Dit is een belangrijk voordeel van geveljaloezieën - slechts enkele soorten buitenjaloezieën zorgen voor de stroom van natuurlijk licht, en geveljaloezieën behoren tot deze groep. Dankzij de instroom van zon in de kamers kunt u vrij functioneren. Tegelijkertijd is het gebouw, nadat de lamellen volledig zijn afgedekt, effectief beschermd tegen opwarming in de zomer en tegen warmteverlies in de winter. Het wordt beïnvloed door de airbag die is gevormd tussen de ruit en het sluiterpantser.

De esthetiek van het gebouw
Gevelgordijnen worden, net als alle overtrekken op www.knall.com.pl, op maat gemaakt. Daarom is het eenvoudig om ze aan te passen aan een individueel project. Door de keuze van de vorm van de lamellen (latten) kunt u het uiterlijk van de gevel van buitenaf benadrukken; met de lamellen volledig neergelaten.

De keuze geldt ook voor de kleur en breedte van de lamellen. Het kleurenpalet is zo gekozen dat u eenvoudig een kleur kunt kiezen die past bij het gevelontwerp. Evenzo is de differentiatie van de breedte van de lamellen om het gemakkelijker te maken om de geveljaloezieën aan te passen aan het uiterlijk van het gebouw, zodat het geheel harmonieert met elkaar en het voltooide project er esthetisch uitziet.

bloggen

Controleer ook.

Raambekleding in interieurinrichting 1

Raambekleding in interieurinrichting 1

Manieren van interieurinrichting en decoratietrends zijn een onderwerp dat niet alleen wordt gevolgd door mensen die met de branche te maken hebben. Wat decorateurs voorstellen is...

Meer »

Dag/nachtzonwering in stijlvolle interieurs

Dag/nachtzonwering in stijlvolle interieurs

Het ontwerp van de ramen wordt meestal afgestemd op de stijl waarin het interieur moet worden ingericht en op hun kleuren. Bij het maken van een keuze denken we van niet...

Meer »

Alle artikelen en tips »