Verticale raamzonwering - uitzonderlijke raamafdekking

« Terug naar blog

Het woord "luifels" in verband met raambekleding wordt meestal geassocieerd met terraszonweringen, waarvan het materiaal, geplaatst op een speciaal frame, zich over het balkon of terras ontvouwt om een schaduwrijke plek te creëren. Het is een geweldige oplossing voor warme zomerdagen.

Verticale raamzonwering is echter een heel ander type afdekking; in tegenstelling tot terrasoverkappingen zijn het vooral geen overkappingen die alleen in het zomerseizoen gebruikt kunnen worden. Wij benutten de voordelen van verticale zonweringen het hele jaar door.

Verticale raamzonweringen behoren tot de groep buitenafdekkingen en worden aan het raam of aan de buitenbekledingsuitsparing gemonteerd. Ze kunnen worden gebruikt met ramen van PVC, aluminium of hout. De installatie van verticale zonweringen is met name van belang bij grote beglazingen, tegenwoordig zo modieus in de architectuur. In woonhuizen, gebouwen in de openbare ruimte en bedrijfshoofdkantoren verschijnen steeds vaker grote ramen of volledige glazen wanden. Het creëert een heel mooi extern beeld van het gebouw en verlicht het interieur heel goed, waardoor het vol licht en ruimte is, ook al is het niet echt groot. Grote ramen hebben echter ook nadelen, vooral in de zomer komt er de meeste warmte doorheen, en in de winter de meeste ontsnappen. Verticale raamzonwering helpt dit te voorkomen.

Voordelen van verticale raamzonwering
Om de voordelen van verticale raamzonweringen volledig te zien, kunnen ze in groepen worden verdeeld.

  • Bescherming tegen oververhitting. Buitenafdekkingen zijn het meest effectief om te voorkomen dat ruimtes opwarmen, omdat ze voor het glas worden geplaatst. Op deze manier laten ze de zonnestralen niet in contact komen met het glasoppervlak van het raam en beperken ze zo de warmte-instroom, waardoor er een effectieve barrière voor ontstaat. Zonder hen zou het gebouw met grote beglazing op een aquarium lijken en zou de temperatuur binnen ondraaglijk zijn. Dit voordeel is des te belangrijker omdat hoge temperaturen tegenwoordig niet alleen in de zomer voorkomen, maar ook steeds vaker in het voor- en najaar.
  • Bescherming tegen warmteverlies. Tijdens de koudere maanden zal de neergelaten verticale luifel effectief helpen om de warmte binnen te houden (het verlaagt de doorlaatbaarheidscoëfficiënt tot 16%).
  • Economie. Aangezien verticale luifels het interieur effectief kunnen beschermen tegen de hitte van de zomer, helpen ze de kosten voor airconditioning te verlagen. In de winter zullen ze, door warmteverlies te voorkomen, de verwarmingskosten verlagen.
  • Natuurlijk licht. De neergelaten verticale luifel houdt de stroom van natuurlijk licht niet tegen, maar verspreidt het. Thuis of op het werk kunt u natuurlijk licht gebruiken, maar zonder het onaangename effect van blootstelling aan de zon.
  • Bescherming tegen UV-stralen. De zon verhoogt niet alleen de temperatuur. De stralen kunnen ervoor zorgen dat de kleuren van muren of objecten in de woning of het bedrijfspand geleidelijk vervagen. Een verticale luifel voorkomt dit effectief.
  • Zorgen voor privacy. De neergelaten luifel blokkeert de stroom van natuurlijk licht en zicht naar buiten niet, maar maakt het interieur van buitenaf onzichtbaar.
  • Bescherming tegen insecten. De verticale luifel voorkomt dat ondanks de openstaande ramen vervelende insecten de kamers binnendringen.

Verticale raamzonwering in de online winkel van Knall
De Knall-winkel biedt FAKRO verticale zonwering in twee systemen: VMZ en VMB. Het verschil tussen de systemen is dat de VMB een beweegbare zwenkbalk heeft. Hierdoor kunnen we na het uitvouwen van de luifel het onderste deel kantelen en hebben we vrije toegang tot de vensterbank. We sturen het VMZ-systeem handmatig, elektrisch of elektrisch met een zonneaandrijving aan. Het VMB systeem alleen elektrisch of elektrisch met zonne-aandrijving.

Beide systemen zijn gemaakt van een speciaal, duurzaam en weerbestendig PVC-gecoat glasvezeldoek. Het doek wordt met een motor op een as gerold en in een cassette van aluminium profielen geplaatst. De ritsband, die in de randen van de stof is ingebed, garandeert de spanning tussen de geleiders en voorkomt dat deze uit de geleiders valt. Deze combinatie maakt het doek bestand tegen harde windstoten - tot 120 km/u (zijwind tot 220 km/u).

bloggen

Producten die u mogelijk interesseren

Controleer ook.

De herfst kijkt door je ramen

De herfst kijkt door je ramen

Dus de herfst is hier, je kunt de tijd niet spreiden en voorkomen dat de zomer weggaat. Maar is deze herfst echt zo erg? Het weer mag je niet bederven -...

Meer »

Alle artikelen en tips »