Gordijnen met oogjes

Ringgordijnen zijn de meest klassieke manier om decoratieve gordijnen op te hangen. Diameter ring 4cm, breedte verstevigingsriem 10cm. Ze worden boven het raam geplaatst.

Gordijnen met ringetjes

Verhoog de esthetische aantrekkingskracht en functionaliteit van elke binnenruimte met doorvoergordijnen, een luxueuze raambekledingsoplossing die innovatie combineert met aloude ontwerpprincipes. De gordijnen met doorvoertules bestaan uit hoogwaardige stof die door strakke, metalen oogjes is geregen en bieden een onberispelijke, golvende drapering die zowel visuele diepte als tactiele rijkdom aan elke kamer toevoegt. Deze zorgvuldig vervaardigde raambekleding zorgt voor een naadloze lichtfiltratie, verbetert de sfeer en biedt uitzonderlijke privacy. Hun inherente duurzaamheid komt voort uit stevige Europese componenten, terwijl het installatiegemak eenvoudige aanpassingen mogelijk maakt, naadloos geïntegreerd met hedendaagse of traditionele ontwerpmotieven. Zorgvuldig ontworpen gordijnen met doorvoertules vormen een voorbeeld van een optimale mix van elegantie, duurzaamheid en functionele efficiëntie, waardoor louter vensters worden getransformeerd in boeiende aandachtspunten. Bekijk meer:

Gordijnen met ringetjes

Gordijnen met oogjes

Kenmerken van sierooggordijnen en vitrages

Verschillen in dikte beïnvloeden de functie van de gordijnen; ze kunnen gordijnen vervangen en meer licht in de kamers laten. De verschillen in dikte zorgen er ook voor dat de gordijnen ook toegepast kunnen worden in ruimtes met een kleinere ruimte. Vanwege het feit dat het gordijn zoiets als een frame rond het raam creëert en niet in de ruimte kan worden geïntegreerd, moeten in kleinere interieurs delicatere en gladdere stoffen, zonder patronen, worden gebruikt.

Materialen en kleuren

Het aanbod decoratieve gordijnstoffen is zeer uitgebreid. De keuze heeft betrekking op kleuren, materiaaldikte, texturen en ornamentpatronen. Alle stoffen zijn natuurlijk. Ze zijn bovendien van hoge kwaliteit. Bovendien kunt u met het aanbod op maat gemaakte gordijnen deze aanpassen aan ramen van verschillende, inclusief niet-standaard, afmetingen.

Als decoratieve gordijnen echter in kleinere interieurs moeten verschijnen, is het de moeite waard om een glad materiaal te kiezen, zonder decoratieve patronen of versieringen. Bovendien moeten de kleuren hier lichter zijn om het optische effect van het verkleinen van de ruimte zoveel mogelijk te vermijden.
Gordijnen op de ringen

Fijnere en lichtere stoffen zullen het ook goed doen in kamers zoals woonkamers (vaak verbonden met de keuken), dwz waar we overdag veel licht nodig hebben. Dit type stof dimt het licht en verduistert het interieur, maar sluit de zonnestralen niet volledig af. Aan de andere kant zullen dikkere stoffen goed werken op plaatsen waar het licht moet worden geblokkeerd, bijvoorbeeld in een slaapkamer. Er is niet alleen meer koeling nodig (zonbescherming overdag), maar ook om 's nachts de stroom kunstlicht af te sluiten.

In grote ruimtes kun je veilig materialen gebruiken in donkere kleuren, gekenmerkt door een dikke textuur en/of decoratieve patronen. In een grote kamer zal het gordijn niet kleiner worden, waardoor de ruimte warmer en gezelliger wordt. Zeker nu zulke gordijnen overdag vaak helemaal open staan; de ruimte van het raam is open en het interieur is vol licht.
Golvende gordijnen op maat

Gordijnsystemen voor buisvormige gordijnroeden

Buisvormige gordijnroeden zijn de meest klassieke manier om decoratieve gordijnen op te hangen. Ze worden boven het raam geplaatst. Ze worden gekenmerkt door hoge kwaliteit en minimalistisch design. Ze ondersteunen de gordijnstof en passen er tegelijkertijd dankzij hun klassieke kleuren in. Het is vanzelfsprekend dat de gordijnen dagelijks veelvuldig geopend en gesloten kunnen worden; Daarom moet bij aankoop de lengte op de juiste manier worden gemeten. Idealiter eindigen ze ongeveer 1,5 cm boven de vloer. Doorvoertules vergemakkelijken het openen en glijden. De gordijnen op de doorvoertules zijn gordijnen met metalen ringen die in de gaten zijn genaaid, waardoor het geheel gemakkelijk over de gordijnroede glijdt.

Extra informatie

Hoe te meten
Gordijnen worden gemeten in meters; na het vastzetten op Microflex ringen of haken is het geheel twee keer zo klein. De ringen (geleiders) hebben een diameter van 4 cm, de set bevat 6 ringen per 1 meter. Bij het meten moet ervan worden uitgegaan dat het gordijn 1,5 cm boven de vloer moet eindigen. Zo wordt de bodem niet vuil als je hem in/uitschuift.

Hoe je een kleur kiest
Gordijnen kunnen een verduisteringsfunctie hebben, dan kun je kiezen voor donkerdere kleuren en een dikkere textuur van de stof. Ze kunnen ook als gordijnen dienen en worden vervolgens genaaid van delicate en transparante materialen. De keuze hangt vaak af van de functie van de kamer, in de slaapkamer heb je bijvoorbeeld meer verduistering nodig, en in de keuken of in de woonkamer - kleiner. De kleuren van de gordijnen zijn ook afhankelijk van hoe het interieur is ingedeeld; deze stijl kan de kleur, textuur van de stof of de stofkeuze met een patroon beïnvloeden. Ook de grootte van het interieur kan bepalend zijn voor de kleur; in de kleinere mogen jaloezieën in donkere kleuren niet verschijnen, omdat ze ze optisch kleiner kunnen maken.

Hoe te monteren
De gordijnen kunnen worden opgehangen aan buisvormige gordijnrails of speciale Microflex haken. In beide gevallen zal de stof esthetisch aantrekkelijk zijn. In onze winkel hangen ook elektrische gordijnrails, waardoor het verplaatsen van de gordijnen een stuk eenvoudiger wordt. Dit zal vooral van belang zijn als er grote maten gordijnen worden besteld en wanneer de stof waaruit ze moeten worden genaaid dik en dus ook zwaarder zal zijn.

Hoe schoon te maken
Gordijnen kunnen in de machine worden gewassen en vervolgens worden gestreken - volgens de instructies op de stof. Voor extra grote gordijnen/gordijnen die niet in de machine kunnen worden gewassen, kunt u gebruik maken van de wasservice.

Waarom gordijn kopen in de Knall online winkel?

Onze online winkel biedt klanten een uitzonderlijke manier om het interieur van hun huis te versieren. Een groot deel van onze producten, waaronder gordijnhangers, elektrische gordijnroeden voor vitrages en vooral nieuwe gordijnen zelf, dankzij dat kan elke klant de perfecte gordijnen voor zichzelf krijgen. Bij maatwerkproducten komen extra voordelen kijken: dankzij het brede kleurenpalet kunnen we de kleuren perfect afstemmen op het interieur. Het is geen probleem om gordijnaccessoires voor onze producten te kopen.